influencemag.gr

LoudMouse Crew | Comics, stories, bad jokes & other ineffable stuff. 

Share

Ο Στέλιος Πλιάτσικας και ο Θάνος Κυράτζης ένωσαν το δημιουργικό τους όραμα και, σε συνεργασία με μια πληθώρα καλλιτεχνών από τον χώρο της 9ης τέχνης, έδωσαν πνοή στο -γνωστό πλέον σε όλους μας- LoudMouse Crew! Δε γίνεται λόγος απλά για μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα δημιουργών κόμικς, με αξιοθαύμαστες συμπράξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά για μια συλλογικότητα και ένωση, που υποστηρίζει ενεργά παράλληλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων διακρίνουμε τη δημιουργία κόμικς, τη γραφιστική, τις μελέτες κόμικς, καθώς και τη χρήση αυτών στην επίσημη, στη μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση. 

INNER VIEW

Χαρά Ευδαίμων

Το καλλιτεχνικό έργο της ομάδας έχει προβληθεί σε εκθέσεις κόμικς και φεστιβάλ στην Ελλάδα, Σκωτία, Αγγλία και Μάλτα. Μέλη του LoudMouse έχουν επίσης συμμετάσχει σε διεθνείς παρουσιάσεις. Η λίστα των ανθρώπων που την περιβάλλουν μεγαλώνει καθημερινά και ομοίως οι «φωνές» τους. Είτε ως δημιουργοί είτε ως αναγνώστες, γίνονται πιο δυνατοί μέρα με τη μέρα, προσφέροντάς μας εικόνες και ιστορίες από έναν μαγικό, φανταστικό, μελλοντικό κόσμο! Εκείνο, όμως, που μας κίνησε πραγματικά το ενδιαφέρον είναι το πρώτο τους graphic novel. Η μεγαλύτερη έως σήμερα δουλειά τους, η όποια, έπειτα από δύο χρόνια αναμονής προσμονής και επιμονής, είναι πλέον γεγονός και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Καλωσορίστε την πρώτη επική έκδοση των LoudMouse Crew, το “DREAMLANDS: Lives and Epics”, 100 σελίδες κόμικς από Γίγαντες, Δράκους και Νάνους, μαζί με εικονογραφημένες ιστορίες τρόμου και μυστηρίου! 

Οι ιστορίες μέχρι τώρα…

Στον κόσμο των DREAMLANDS υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος κι όλες οι ιστορίες ενός νεκρού κόσμου είχαν μείνει πίσω. Ο Pernathoris είναι ο μόνος επιζών από μια μαγική ρυπογόνα καταστροφή. Αρχίζει να περιπλανιέται στο DREAMLANDS, αναζητώντας οποιονδήποτε, οτιδήποτε άλλο ζωντανό. Και όταν δεν βρίσκει κανέναν Γίγαντα, Δράκο, Νάνο, Ξωτικό, Άνθρωπο ή άλλο, στρέφεται προς αυτό που είχε επιζήσει. Αρχίζει να συλλέγει τις ιστορίες τους, γράφοντας κάθε πτυχή της παράδοσης και λεπτομέρειες από τη ζωή και τα έπη τους. 

Είναι ένα έργο που διαρκεί όλη του τη ζωή, ερευνώντας, γράφοντας και κατανοώντας στον θάνατο όσα δεν κατάλαβε στη ζωή. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, παλεύει να ολοκληρώσει το βιβλίο του, το Ars Minastorum, βρίσκοντας σε αυτό έναν σκοπό για την τελευταία ζωή των DREAMLANDS. 

Αρχειονόμος, ιστορικός και περιηγητής, ο Pernathoris κάνει το ταξίδι πολλών ζωών, μέχρι να ολοκληρωθεί κάθε ιστορία του βιβλίου του. Καθώς συνειδητοποιεί ότι αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος του, ό,τι δεν μπορούσε να ενωθεί στη ζωή συγκεντρώθηκε στον θάνατο. 

Και μετά… 

Στο δεύτερο DREAMLANDS, έχοντας πλέον συνδέσει στον θάνατο ότι δεν είχε ενωθεί στη ζωή, ξεκινάει να αλλάξει το «μέλλον», προσπαθώντας να φέρει τους κατοίκους του Dreamlands πιο κοντά τον έναν στον άλλον.  

Μέσα στα τρία κεφάλαια του DREAMLANDS (Γίγαντες, Δράκοι και Νάνοι αντίστοιχα), ο Pernathoris είναι πλέον περισσότερο βοηθός σε χαρακτήρες που γίνονται “πρωταγωνιστές” στις δικές τους ιστορίες. Στους Γίγαντες, ο Pernathoris βοηθά τη γλύπτρια Phydia να βρει την τέχνη στη “μαστοριά” της.  Στους Δράκους, δείχνει στον ParaMyth’As και το γιο του πως, οι ιστορίες για να είναι ενδιαφέρουσες δεν χρειάζονται σπαθιά και μάχες. Στους Νάνους, μία έφηβη νάνος, η Phaia, αναλαμβάνει να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει υπέρ του Pernathoris για να συμμαχήσουν οι Νάνοι με τους υπόλοιπους κάτοικους του DREAMLANDS. 

Αλλά δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο graphic novel που είναι διαθέσιμο. Θα ανακαλύψετε επίσης prints και stickers με κάθε έναν από τους χαρακτήρες που έχουν δημιουργήσει. Ακόμη, υπάρχουν κάποια limited edition φυλαχτά των Δράκων, από μαλλί και ξύλο, που έχουν φτιάξει μαζί με την @marble.stones. 

Κι έπονται κι άλλα..! 

Η συνέχεια της σειράς επικής φαντασίας “DREAMLANDS: Lives and Epics” της ομάδας LoudMouse Crew, με βασικούς συντελεστές τον Στέλιο Πλιάτσικα (σχέδιο) και Θάνο Κυρατζή (σενάριο) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα σκαριά. 

Απευθυνόμενοι στο αναγνωστικό κοινό για τη χρηματοδότηση της έκδοσης στη δημοφιλή πλατφόρμα crowdfunding του Kickstarter.com, οι δημιουργοί του “DREAMLANDS #2”, ενός τόμου με περισσότερες από εκατό σελίδες, σκοπεύουν να διηγηθούν τις ιστορίες του Περνάθορις σε έναν κόσμο Δράκων, Γιγάντων και Νάνων. Πρόκειται για την τέταρτη απόπειρα crowdfunding των LoudMouse Crew, με τις προηγούμενες τρεις -μεταξύ των οποίων το πρώτο κεφάλαιο της σειράς και το διεθνώς βραβευμένο “BORDERS”- να έχουν στεφθεί με επιτυχία.  

Διατίθεται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Για περισσότερες πληροφορίες:  www.kickstarter.com/projects/wryter/dreamlands-lives-and-epics-issue-2-giants-dwarves-dragons 
Pernathoris, the Hoarse Prophet
The Decorous Giants
The Daunting Dragons
The Dubious Dwarves
A small preview

Discover more!

Share